“Elikadura eta emozioak” ikastaroa

(Abajo en castellano)

Helburuak:

– Emozioen, elikaduraren eta osasunaren arteko harremanari buruz hausnartzea.

– Adimen emozionaletik familiako elikadura osasungarrirako gakoak aurkitzea.

– Emozioak, estresa eta gose emozionala osasuntsu kudeatzeko formuletara hurbiltzea.

– Familia-bizitzako oinarrizko elementuak proposatzea, elikadura-portaeraren nahasmenduak prebenitzeko.

Aurkibidea:

1.Elikadura osasuntsua edo osasuntsua. Zerk eragiten digu?
2. Zer dira emozioak eta nola eragiten dute elikaduran?
3. Jakin-mina eta nazka eta elikadurarekin duen harremana
4. Lasaitasuna eta segurtasuna
5. Alaitasuna eta elikadura
6. Emozio desatsegin batzuk eta elikadura
7. Elikadura osasuntsua izateko giltzak
8. Elikadurarekin lotutako zenbait arazo
9. Prebentzio-faktoreak I
10. Prebentzio-faktoreak II
11. Prebentzio-faktoreak III

Irakaslea: Bego Ruiz

Psikologoa eta gizarte-hezitzailea. Adimen Emozionalean espezializatua (Emotional Network). Nutrizioan eta Dietetika Aplikatuan espezializatua, IDN institutua – Granadako Unibertsitatea. 20 urte daramatza familien, haurren eta komunitatearen aldaketa-prozesuetan laguntzen.

Ikastaroak: BBK FAMILY profesional-taldeak tutorizatutako praktikak

Curso “Alimentación y emociones”

Objetivos:

– Reflexionar sobre la relación entre emociones, alimentación y salud.

– Encontrar claves para una alimentación saludable familiar desde la inteligencia emocional.

– Acercarse a fórmulas para la gestión sana de las emociones, el estrés y el “hambre emocional”

– Proponer elementos básicos en la vida familiar para la prevención de los Trastornos de la Conducta Alimentaria.

Índice:

  1. Alimentación sana o insana ¿Qué nos influye?
  2. ¿Qué son las emociones y cómo influyen en la alimentación?
  3. Emociones curiosidad y asco y su relación con la alimentación
  4. La calma y la seguridad
  5. La alegría y alimentación
  6. Algunas emociones desagradables y la alimentación
  7. Las llaves para una alimentación sana
  8. Algunos problemas relacionados con la alimentación
  9. Factores de prevención I
  10. Factores de prevención II
  11. Factores de prevención III

Impartido por: Bego Ruiz

Psicóloga y educadora social. Especializada en Inteligencia Emocional VEC en Emotional Network. Especializada en Nutrición y Dietética Aplicada por el Instituto IDN – Universidad de Granada. Lleva 20 años acompañando procesos de cambio de familias, niños y niñas y comunidad.

Prácticas curso: tutorizadas por equipo de profesionales BBK FAMILY

Menú

BBK Family Learning

×